Hilde Crevits

Hilde Crevits

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Over

Hilde Crevits zette in 2000 haar eerste stappen in de politiek als provincieraadslid voor West-Vlaanderen en als schepen in de stad Torhout. Ze zette haar politieke loopbaan daarna verder als onder meer Vlaams volksvertegenwoordiger voor de kieskring provincie West-Vlaanderen en, vervolgens, als Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur en als Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Op 25 juli 2014 werd Hilde viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs. In haar thuisstad Torhout werd ze burgemeester, met Kristof Audenaert als waarnemend burgemeester. Sinds 1 januari 2019 is ze er voorzitter van de gemeenteraad.

Op 2 oktober 2019 werd Hilde Crevits viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw. Sinds 18 mei 2022 is Hilde Crevits viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Visserij